هر روز صبح، در حالی که میلیونها آمریکایی اجاقهای گاز آشپزخانههایشان را روشن میکنند تا مقداری آب گرم کنند یا قهوهای هاش را سرخ کنند، فقط بوی خوش صبحانه را در خانههایشان پخش نمیکنند. شعله های آبی همچنین آلاینده های مضر مانند دی اکسید نیتروژن و همچنین گازهای گرم کننده سیاره را منتشر می کنند.
بنابراین گروهی از دانشمندان از استنفورد اخیراً یک تور آزمایشی از آپارتمانهای شهر نیویورک را آغاز کردند تا میزان آلودگی و چگونگی جریان آن از اتاقی به اتاق دیگر در خانههای واقعی مردم را بهتر درک کنند. این بخشی از یک مطالعه در 10 شهر است که نشان میدهد چگونه آلایندهها میتوانند به سرعت به اتاقهای نشیمن و اتاق خواب سرازیر شوند، گاهی اوقات بسیار فراتر از اجاقهایی که آنها را ایجاد کردهاند.
نگرانیها در مورد اثرات بهداشتی و آب و هوایی اجاقهای گاز سوز، برخی از شهرها و ایالتها را بر آن داشته است تا به دنبال قطع اتصال گاز طبیعی در ساختمانهای جدید باشند، و دولت فدرال نیز برای تقویت استانداردهای بهرهوری برای اجاقهای گاز اقدام کرده است. اما موضوع به یک موضوع قطبی تبدیل شده است. هفته گذشته در واشنگتن، جمهوری خواهان جلسه استماع کمیته نظارت مجلس نمایندگان را تشکیل دادند تا «حمله نظارتی دولت بایدن به اجاق گاز آمریکایی ها را بررسی کند».
در صبح روز یکشنبه، دانشمندان استنفورد اولین توقف خود را در شهر نیویورک انجام دادند: یک پروژه مسکن عمومی در ارتفاعات مورنینگ ساید در منهتن بالا. اولین چالش آنها: حمل 300 پوند تجهیزات به طبقه 18. راب جکسون، استاد دانشکده پایداری استنفورد دور و رهبر تیم، با احتیاط گفت: “امیدوارم یک آسانسور وجود داشته باشد.” (وجود داشت.)
آپارتمان سه خوابه ای که آنها از آن بازدید کردند – خانه تینا جانسون، مادر سه فرزند بزرگسال – مشرف به ریل قطار است و آشپزخانه ای پر از عطر گیاهان و ادویه جات دارد که از آن برای درست کردن غذای مورد علاقه اش استفاده می کند. راتاتویی به سبک آمریکایی. خانم جانسون به تازگی صبحانه ای از تخم مرغ سرخ شده و سیب زمینی پخته بود.
او به محققان گفت: «خوشحالم که اینجا هستید. او گفت که به تازگی یک اجاق گاز جدید در واحد او نصب شده بود، اما او هنوز “بوی” گاز آن را نمی تواند تحمل کند. خانم جانسون گفت که او داوطلبانه از طریق یک گروه آب و هوای محلی در این مطالعه شرکت کرده بود، زیرا او و فرزندانش آسم و سایر مشکلات سلامتی دارند. او مشتاق بود بداند که اجاق گاز آنها با هوایی که تنفس می کنند چه کرده است.
لوله های بینی بالا
محققان شروع به کار کردند تا آنالایزرهای خود را تغذیه کنند و لولههایی را در ارتفاع تقریباً بینی نصب کنند تا نمونههایی از هوا را به داخل بکشند. پس از خواندن پسزمینه، نوبت به روشن کردن گاز رسید، یک مشعل کوچک در بالا.
ماشین آلات به سرعت این تغییر را تشخیص دادند: افزایش غلظت دی اکسید نیتروژن – که در میان سایر اثرات منفی سلامتی، می تواند سیستم تنفسی را تحریک کند، علائم بیماری های تنفسی را تشدید کند و به آسم کمک کند. غلظت به 500 قسمت در میلیارد افزایش یافت که پنج برابر معیار ایمنی برای قرار گرفتن در معرض یک ساعته تعیین شده توسط آژانس حفاظت از محیط زیست است. (غلظت بنزن، یک ماده سرطان زا برای انسان که در دود سیگار و گازهای گلخانه ای خودرو وجود دارد، نیز سه برابر شد.)
این در حالی بود که در آشپزخانه بسته بود و پنجره نیز بسته بود. آشپزخانه خانم جانسون همچنین فاقد هود اجاق گاز است که می تواند به تهویه کمک کند.
باز کردن در ورودی آشپزخانه و باز کردن پنجره، همانطور که خانم جانسون گفت که اغلب در حین آشپزی انجام می داد، سطح دی اکسید نیتروژن را به حدود 200 قسمت در میلیارد کاهش داد. اما این بدان معنا بود که دود اجاق گاز اکنون به بقیه آپارتمان نفوذ می کند.
در یک اتاق خواب، غلظت دی اکسید نیتروژن به حدود 70 قسمت در میلیارد رسید که کمتر از آستانه EPA است اما به طور قابل توجهی بالاتر از استانداردهای سازمان بهداشت جهانی برای قرار گرفتن در معرض مزمن است.
شواهد علمی در مورد خطرات سلامتی اجاق گاز وجود دارد. یک مقاله منتشر شده در اواخر سال گذشته نشان داد که اجاق گاز ممکن است با نزدیک به 13 درصد از موارد آسم در دوران کودکی در ایالات متحده مرتبط باشد. تحقیقات قبلی نشان می دهد که اجاق گاز منجر به تشدید علائم آسم نیز شده است.
چند اقدام ساده وجود دارد که افراد می توانند برای کاهش خطر انجام دهند، مانند باز کردن پنجره ها و خرید یک دستگاه تصفیه هوا.
دکتر جکسون بعداً گفت یکی از ویژگیهای اقامتگاههای نیویورک این است که مردم تمایل دارند زندگی خود را در خانه انجام دهند – کار، استراحت، خواب – بسیار نزدیکتر از کسانی که در یک محیط حومه شهر هستند به اجاق گاز نزدیکتر هستند. در مجموع، او گفت: “بزرگترین شگفتی برای من این بود که غلظت های بالا و همچنین سرعت انتشار آلاینده ها در خانه.”
“سناریوی مهمانی شام”
روز بعد، تیم در مکان دیگری، این بار در یک آپارتمان Airbnb در هارلم مرکزی، دوباره آزمایش میکرد. یانای کاشتان، دکترای دکتری، گفت که هدف آنها: بازسازی یک “سناریوی بزرگ خانواده یا مهمانی شام”. نامزد علوم سیستم زمین در استنفورد و یکی از اعضای تیم تحقیقاتی.
اعضای تیم برای محدود کردن قرار گرفتن در معرض خود، در یک بالکن، با مناظر وسیع از منهتن بالا اردو زدند، نفس خود را حبس کردند و برای بررسی سطوح به داخل و خارج دویدند.
در طول حدود 40 دقیقه، سطح دی اکسید نیتروژن به 200 قسمت در میلیارد در اتاق نشیمن، 300 قسمت در میلیارد در اتاق خواب و 400 قسمت در میلیارد در آشپزخانه، یا آستانه دو، سه و چهار برابر تعیین شده توسط EPA برای نوردهی یک ساعته غلظت بنزن نیز پس از روشن شدن اجاق گاز سه برابر شد.
این اجاق گاز با کاپوت عرضه شد. آقای کاشتان در حالی که دستش در جریان هوای گرمی بود که به جای بیرون آمدن در فضای باز از لبه کاپوت بیرون میآمد، گفت: “اما این را احساس کنید.” او گفت که این بدان معناست که کاپوت “تفاوت چندانی” با هوای بد ندارد.
در مجموع، این تیم آزمایشی یک روزه را در هشت آپارتمان در شهر نیویورک انجام داد، از جمله یک خانه در بروکلین که در آن محققان در مورد یک ویژگی نیویورک گیج بودند: پنجره های مهر و موم شده با پلاستیک. نینا دومینگو که در واحد طبقه همکف با دو هم خانه زندگی می کند، گفت: این برای عایق کاری بود. اما این به معنای تهویه ضعیف نیز بود که با توجه به اینکه آشپزخانه فاقد هود بود که به بیرون هوادهی می کرد، نگران کننده بود.
در منطقه نزدیک آشپزخانه، غلظت دی اکسید نیتروژن به سرعت به حدود 2.5 برابر آستانه EPA افزایش یافت.
نتایج این تیم مقدماتی است، اما مطابق با مجموعه ای از تحقیقات علمی است که انتشار گازهای گلخانه ای را با آلودگی مضری که هم بر تغییرات آب و هوا و هم بر سلامت عمومی تأثیر می گذارد، مرتبط می کند. تحقیقات قبلی همچنین نشان داده است که انتشار گازهای گلخانه ای با خاموش شدن اجاق گاز ادامه می یابد زیرا اجاق گاز می تواند گاز طبیعی را نشت کند که بیشتر متان است، یک گاز گلخانه ای قوی.
خانم دومینگو که در زمینه فناوری کار می کند، گفت که از نگرانی های مربوط به آلودگی ناشی از اجاق ها آگاه است و آپارتمان قبلی او در واقع دارای یک اجاق گاز القایی الکتریکی بود که طراحی بسیار کارآمدی داشت. اما زمانی که او تصمیم گرفت تابستان گذشته به یک خانه بزرگتر ارتقاء دهد، رقابت برای واحدهای آپارتمانی آنقدر شدید بود که او “نمیتوانست سختگیر باشد”.
تغییر می تواند در افق باشد.
بیش از 60 درصد از خانوادههای آمریکایی در حال حاضر از برق برای پخت و پز استفاده میکنند و دولت بایدن پیشنهاد کرده است که قوانین راندمان اجاق گاز را گسترش دهد، با حدود 100 میلیون دلار صرفهجویی در انرژی برای مردم علاوه بر مزایای آب و هوا و سلامت. چندین شهر در ایالتهای عمدتاً آبی ممنوعیت اتصالات گاز جدید را تصویب کرده یا در نظر گرفتهاند، که عملاً به پخت و پز برقی و گرمایش در ساختوسازهای جدید نیاز دارند، اگرچه برخی از ایالتهای قرمز برای جلوگیری از چنین ممنوعیتهایی حرکت کردهاند.
تیم استنفورد که قبلاً اجاق گازها را در شهرهایی از جمله سانفرانسیسکو آزمایش کرده است. دنور؛ هیوستون؛ و ملبورن استرالیا به سمت واشنگتن می رود. همچنین قصد دارد در اروپا و آسیا آزمایش کند.
آنها انتظار دارند در شهرهای آسیایی چه چیزی پیدا کنند؟ حتی فضاهای زندگی کوچکتر، که می تواند به معنای غلظت بالاتر آلاینده ها و قرار گرفتن در معرض بیشتر باشد. آنها گفتند که این یک مشکل جهانی است. چقدر مشکل بد است، آنها در شرف کشف کردن هستند.