علیرغم اینکه دانشمندان در سالهای اخیر آموختهاند، هنوز چیزهای زیادی درباره هزاران گونه میکروبی مختلف که میتوانند در روده زندگی کنند، نمیدانیم.
دکتر لافمن و یکی از همکارانش در مقاله ای نوشتند: ناشناخته های شناخته شده میکروبیوم حیرت آور است: تقریباً 20 درصد از توالی ژن های باکتری شناسایی نشده اند، و عملکرد 40 درصد از 10 میلیون کل ژن باکتریایی ناشناخته باقی مانده است. مقاله مروری اخیر منتشر شده در The Lancet Gastroenterology & Hepatology.
مطالعات نشان داده اند که هیچ رژیم غذایی یکسانی وجود ندارد که تأثیرات ثابتی بر عواملی مانند سلامت متابولیک یا کاهش وزن برای همه داشته باشد و میکروبیوم بخشی از دلیل این امر است. در نتیجه، برخی از شرکتها تجزیه و تحلیلهای میکروبیومی را با دادههای دیگر ترکیب میکنند تا توصیههای غذایی سفارشیشده را به مردم ارائه دهند.
یک مطالعه بزرگ بین المللی در مورد تغذیه شخصی به نام پیش بینی، 1100 نفر را در ایالات متحده و بریتانیا، از جمله صدها دوقلو همسان و غیر همسان، مورد بررسی قرار داده است. این مطالعه نشان داد که افراد میتوانند واکنشهای متابولیکی بسیار متفاوتی نسبت به غذاهای یکسان داشته باشند و عوامل منحصربهفرد مانند ژنتیک، خواب، استرس و سطح ورزش، و تنوع و انواع میکروبها در رودهها، همگی بر نحوه متابولیسم غذا تأثیر میگذارند.
این تحقیق اساس شرکتی به نام Zoe را تشکیل داد که ارائه می دهد توصیه های غذایی شخصی برای انجام این کار، این شرکت میکروبیوم های روده مشتریان خود را تجزیه و تحلیل می کند و انبوهی از داده های بهداشتی دیگر را از آنها جمع آوری می کند. Zoe مشتریان خود را مجبور می کند که مانیتورهای مداوم قند استفاده کنند و از آنها نمونه خون می گیرد تا ببیند چگونه وعده های غذایی مختلف بر سطح چربی و گلوکز در گردش خون آنها تأثیر می گذارد. قیمت برنامه های این شرکت از 354 دلار شروع می شود که در شش اقساط ماهانه 59 دلار پرداخت می شود.
در سال 2015، گروهی از محققین در مؤسسه علوم ویزمن در اسرائیل مطالعهای را با حضور 800 شرکتکننده منتشر کردند که همچنین نشان داد که افراد واکنشهای گلوکز بسیار متفاوتی دارند، که شاخصی از خطر دیابت است، به غذاهای مشابه. محققان الگوریتمی را با استفاده از دادههای مربوط به پاسخهای گلوکز، میکروبیومهای روده، تاریخچههای خانوادگی و سبک زندگی شرکتکنندگان ایجاد کردند که به آنها اجازه میداد پیشبینی کنند که سطح گلوکز یک فرد چگونه به غذاهای مختلف پاسخ میدهد. این تحقیق باعث ایجاد شرکتی به نام DayTwo شد که توصیههای تغذیهای شخصی را به افراد مبتلا به دیابت ارائه میکند تا به آنها در مدیریت شرایط کمک کند.
Eran Segal، دانشمند کامپیوتر در موسسه Weizmann گفت: با استفاده از برنامه این شرکت، مشتریان می توانند ببینند که آیا یک وعده غذایی که در نظر دارند سطح گلوکز آنها را افزایش دهد یا خیر و آنها را به سمت انتخاب های غذایی هدایت می کنند که ممکن است برای آنها بهتر باشد. و یکی از بنیانگذاران DayTwo. دکتر سگال گفت: «ما تقریباً هرگز به شما نمی گوییم که نمی توانید چیزی بخورید. اما ما به شما می گوییم که ممکن است مقدار آن را کمی تغییر دهیم یا ترکیبات غذایی را تغییر دهیم.